Minden márka képviselteti már magát

Csak jövője van az elektromos autónak

Minden nagy autószalon előtt sorra jönnek az elektromos gépkocsikról szóló hírek. A hónap végén nyitó párizsi nemzetközi bemutatón is gyakorlatilag minden nagy autóipari csoport kiállítja kísérleti járművét.

2010.09.07 13:20www.vg.hu

Köztük lesz az a modell is, amelyet Citroën C-Zero, Peugeot iOn és Mitsubishi i-Miev néven is láthat a nagyközönség, miután mindhárom márka ugyanazt a kocsit gyártja, csak más-más néven.
 
Az előzetes hírek szerint aPeugeot iOn – piactól függően – 33-35 ezer euróba kerül majd, elterjedésére azonban a Peugeot sem számít a közeljövőben: az iOn gyártását fokozatosan futtatják fel, az évente 50 ezer darabos kapacitást csupán 2015-ben érik el. 

Ennek oka nemcsak a miniautóhoz képest viszonylag magas ár, hanem az is, hogy az elektromos gépkocsit gyakorlatilag csak otthon töltheti fel a tulajdonos.
 
Körülbelül húsz év kell ahhoz, hogy elérhető áron olyan lítiumakkumulátoros autókat gyártson az ipar, amelyek hatótávolsága megegyezik a mai benzinmotoros járművekével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.