10 új kikötőt is építenek

Vízibuszok járnak majd Temesváron

Temesvár önkormányzata jövőre hat vízibuszt akar vásárolni, amelyek közösségi utazási eszközként ingáznának a nyugat-romániai várost átszelő Béga-csatornán.

2010.07.26 10:40MTI

Ahhoz, hogy Temesváron vízibuszok közlekedjenek, először alkalmassá kell tenni a Béga-csatornát a hajózásra.
 
A munkálatok már zajlanak, szeptember végéig befejeződik a csatorna kotrása és a partok kikövezése. Addig kitiltották a csatornáról az összes vízi járművet a balesetveszély miatt. 

Az idei őszre hosszú évtizedek után újból hajózhatóvá válik a csatorna Temesvár és a 12 kilométere fekvő Bégaszentmihály (Sanmihaiu Roman) szakaszon. 

A vízibuszok számára tíz kikötőt hoznak létre - írja a Nyugati Jelen című aradi napilap internetes oldalán. A temesvári városháza tervei szerint 2011-ben hat vízibusszal indul meg az utasszállítás.
 
A fejlesztési terv kerékpárutak kialakítását is magába foglalja a csatorna két partján, a Temesvár–Bégaszentmihály szakaszon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.