Csúcson a csehek

Nagyon dübörög: egekben a Skoda eladásai

Rekordot döntöttek a Skoda globális eladásai az idei első félévben, elsősorban a kínai értékesítés megugrásának köszönhetően.

2010.07.16 12:07MTI

A német Volkswagen csoporthoz tartozó cseh autógyár 378.747 személygépkocsit adott el az idén január-június között, 15 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Kínában 83 százalékkal nőttek az eladások, 84.135 darabra, és a csoport forgalmának 22 százalékát tették ki. Ezzel Kína lett a Skoda legnagyobb piaca, megelőzve Németországot.

A Skoda tavaly egész évben 684.226 autót adott el, elsősorban a régi autók lecserélésére indított központi programoknak köszönhetően, s az idén is nagyjából ennyire számítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.