Nem semmi! Nem fogják vissza magukat a gyorshajtók

Hetvenhárom gyorshajtó három nap alatt a 3-as számú főúton

Hetvenhárom gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök egy háromnapos akciósorozat eredményeként a 3-as számú főúton; a gyorshajtók közül negyvenketten külföldiek voltak - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

2010.06.24 15:30MTI

Az encsi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya és a főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának járőrei az elmúlt napokban úgynevezett láncméréseket végeztek a 3-as számú főúton.

A sebességmérő műszereket a Szikszó és Tornyosnémeti közötti útszakaszra, illetve Forrón és Csobádon telepítették - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az akció során összesen 73 gyorshajtót sikerült kiszűrni a forgalomból, a rendőrök harminc esetben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, s összesen 528 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.

A "leggyorsabb" autósok között volt egy magyar állampolgár, aki lakott területen belül 50 kilométer/óra helyett 110 kilométer/órás sebességgel közlekedett. Egy lengyel állampolgár lakott területen kívül a megengedett 110 kilométer/óra helyett 172 kilométer/óra sebességgel hajtott járművével.

A legtöbb gyorshajtót hétfőn szűrték ki, akkor összesen 56 gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök, közülük 34 külföldi volt - jegyezte meg a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.