Lehet, hogy olcsóbb, de nagyobb a bünti

VPOP: nyáron is kiemelten ellenőrzik a nem uniós rendszámú autókat

A nyári hónapokban is kiemelten ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség azokat a személygépkocsikat, amelyek Európai Unión kívüli államok rendszámával közlekednek, de magyar állampolgár vezeti őket - közölte Letenyén tartott keddi sajtótájékoztatóján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

2010.06.01 13:21MTI

Sipos Jenő kifejtette: az utóbbi hónapokban indult kiemelt ellenőrzések során bebizonyosodott, hogy egyre több harmadik országbeli - például amerikai, afrikai, Cook-szigeteki vagy lichtensteini - jármű közlekedik a magyar utakon, s ezeket jogszerűtlenül használják magyar állampolgárok.

Eddig 169 ellenőrzésből 61 esetben találtak szabálytalanságot a pénzügyőrök, akik 32 gépkocsit közvetlen vámfelügyelet alá vettek és használóikra 97 millió forintos adó- és vámbírságot vetettek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.