"Az utat figyeld, ne az utast"

Szemmel kormányozható autót teszteltek német kutatók

Szemmel kormányozható autót fejlesztettek ki német kutatók: az új technológiával felszerelt jármű arra kanyarodik, amerre az autó vezetője néz

2010.04.23 17:06MTI

Raul Rojas, a berlini Szabad Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatója elmondta, hogy a szemmozgáskövető technológiával felszerelt prototípust a 2008-ban bezárt tempelhofi repülőtéren tesztelték. A rendszerrel felszerelt mikrobusz a vezető szemmozgását követve keresztbe-kasul cikázott az üres kifutópályán. A beszámolóban azonban nem tértek ki arra, hogy mi történik akkor, ha a vezető a műszerfalra vagy az utasaira néz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.