Ötféle motorral érkezett a crossover

Megérkezett az új Mini!

Ötféle motorral, négy fotellel és üvegtetővel.

2010.01.21 13:25autolabor.hu

A MINI tegnap hivatalosan is bemutatta első crossover modelljét, a Countrymant. De nem csak ebben egyedülálló. A Countryman ugyanis a brit márka első négyajtós modellje, amely összkerékhajtást és négy teljes értékű ülést kapott.

A majdhogynem négy méter hosszú luxus crossover természetesen könnyűfém felnigarnitúrával érkezik, opcióként választható hozzá a panorámatető és a kettő vagy három elemből álló hátsó üléssor.Európa útjain már ebben az esztendőben feltűnik a típus, a tengerentúlra azonban csak 2011-ben hajóznak át.

Kezdetben három benzines és két dízel erőforrással érkezik, a 90 lóerős turbódízeltől az 1.6 literes, négyhengeres, duplaturbós benzinesig, amely 184 lóerőt produkál majd. Mindegyik típus alapfelszereltségként kapja a fékerő-visszanyerő rendszert, illetve a stop/start környezetkímélő elektronikát. Mindegyik motorhoz alapban jár a hatsebességes manuális váltó, a benzinesekhez azonban a szintén hatsebességes automataváltó is elérhető lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.