Újabb globális autóval bővül a Ford kínálata

Hét évig maradhat gyártásban a Mondeo

A Ford csak 2014-re készül el a globális utóddal, addig a mostani szériával kell kihúzni. Facelift azért lesz.

2010.01.19 18:39autolabor.hu

A Fiesta és az új Focus az összes Ford-piacon változatlan formában kerül piacra, amitől jelentős megtakarítást és extra profitot remél a gyártó. A Mondeo utódja azonban meglehetősen későn érkezik: a mostani széria már 2007 óta gyártásban van, így még 4 évet kellene kivárni, mire jön az utánpótlás.

Az előző Mondeónál pont ugyanez volt a helyzet: 2000-től 2007-ig gyártották, miközben az első szériát 4, a másodikat 5 évig. Bár sokan kétségbe vonják, hogy lehet-e olyan autót gyártani, amely a világ minden területén (az ausztrál sivatagban, az orosz télben, az olasz hegységekben, a brazil pampákon) is megállja a helyét, a Ford mégis mindent feltesz erre az 1 lapra, és folytatja a megkezdett munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.