Mercedes Romániából

Romániában nyílhat az új Mercedes gyár

A Mercedes gépkocsikat gyártó német Daimler csoport Romániát választotta helyszínként arra, hogy felépítse új kelet-európai gyárát - jelentette be Constantin Stroe, a romániai autógyártók egyesületének (ACAROM) elnöke.

2008.02.20 07:34MTI

A Business Standard című gazdasági-pénzügyi napilap keddi híre szerint Stroe elmondta: Brüsszelben járt, ahol az európai autógyártók egyesületétől megtudta, hogy a Daimler csoport biztosan Romániában építi meg kelet-európai gyárát. Stroe szerint a német gépkocsigyártó Lengyelország és Románia közül végül az utóbbi mellett döntött.

A Daimler terveiről már jelentek meg hírek a román sajtóban, amely úgy tudja, hogy a németek a Kolozsvár melletti Nemeszsukra (Jucu) jönnének, ahol a finn Nokia nemrég helyezte üzembe romániai mobiltelefon-gyárát. Emil Boc, Kolozsvár polgármestere megerősítette, hogy a Daimler által megbízott tanácsadócég valóban érdeklődött a beruházási lehetőségek iránt.

A román média által idézett autópiaci források szerint a Daimler 2011-től kezdené el a termelést a kelet-európai gyárában. A Daimler döntése mellett szól, hogy egyrészt olcsóbb a román munkaerő, mint a lengyel, másrészt pedig Romániában már jelen van több olyan vállalat, amely Mercedes-gépkocsik számára gyárt alkatrészeket. A német vállalat egyelőre nem nyilatkozott hivatalosan terveiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.