Autós világ női szemmel

Kocsival pasizni? Avagy kihez - mi illik

Miért van az az érzésem, hogy minél messzebb kerülünk az 1990-es évektől, egyre bátortalanabbak a fiúk vagy azt is mondhatnám, hogy kényelmesek és mulyák?

2009.11.20 19:10rukko.hu

Többször felmerült hát bennem, hogy elmegyek autóval pasizni, bár ez a gondolta már önmagában is visszás: hiszen miért is nekem kell pasizni és nem a pasik akarnak csajozni velem? Na, de sebaj, mint felnőtt, emancipált nő, levetem minden gátlásomat és belevetem magam az aktuális csúcsverdába.

A kérdés csak az, hogy milyen is a csúcsverda? Nos, pasija válogatja: Vannak a kedves, jó megjelenésű, jóképű és szelíd-szolid fiúk, hozzájuk biztosan nem választanék egy Bömbit. Hozzájuk sokkal jobban passzol egy Honda Civic vagy egy kellemesen lágy színű, visszafogott, de elegáns Fiat Punto. Ha már Fiat, akkor legyen Fiat 500-as: ehhez szerintem mind nőből mind pasiból az passzol, aki tudja magáról, hogy trendy, de nem kérkedik vele. Csupán azt az autót választja, ami a legjobban passzol az egyéniségéhez.

Bömbi, cabrio kategória: na, ők a vagány csávók, vagy legalábbis azok, akik azt gondolják, hogy azok. Ezért gyakran meg is mosolygom őket, persze csak amolyan somolygás szinten, hiszen minden tiszteletem az övék, hogy így felvállalják önmagukat: fuksz, kigombolt ing, szőrös mellkas= alfahím. Meglepően sok ilyen rohangál fővárosunk utcáin; a menőbbek a fent említett verdával, a kevésbé tuttifrankók verda nélkül. Aki ilyen pasit akar, az szerintem nem adja alább ezeknél a 4 keréken guruló kéjyachtoknál.

Most akkor beszéljünk a nagy átlagról, akibe szorult némi értelem, okosak és nemcsak az IGEN és a NEM válaszlehetőségeket ismerik: nagyon szívesen mondanám, hogy nekik nem az autó számít, hanem a lányból sugárzó értelem és magabiztosság, de valószínűleg saját magamat és összes nőtársamat becsapnám. Amennyiben az autó tulajdonságait kell kiemelni, akkor semmi esetre se legyen kihívó vagy feltűnő (citromsárga elfelejtve), viszont a teljesítmény már fontos: menjen az az autó, ha nyomjuk neki.

Mindig meglepetés ér, amikor fiúkkal utazom. A következő reakciók szoktak váltakozni:

1. félelem és rettegés: Miért kell nekem ilyen fiatalon meghalni?
2. meglepődés: Lehet, hogy mégsem fogok meghalni?
3. megnyugvás: Ma tuti, hogy nem halok meg!
4. ráébredés: Ez a csaj lehet, hogy tud vezetni?
5. még nagyobb meglepődés: Basszus, ez a csaj tud vezetni!
6. és remélem, hogy addig is eljutok, hogy: Ez a csaj jobban vezet nálam! ;-)

Csajok, volánra fel, csak válasszátok ki a megfelelő modellt és már mehet is a ma sajnos divatossá vált pasizás, ami csak azért sajnos, mert én még azt hittem, hogy a pasiknak kellene felszedni a csajokat, de úgy látszik, ez a fránya emancipáció mindenkinek betett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.