Óvatosabban közlekedünk?

Harminc százalékkal csökkent a közlekedési balesetben elhunytak száma

Harminc százalékkal csökkent a közlekedési balesetben elhunytak száma 2009 első kilenc hónapjában 2001 azonos időszakához képest.

2009.10.19 13:30MTI

Ez a javulás megfelel a kormány korábbi közlekedéspolitikai célkitűzésének - közölte Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján. A kormány - emlékeztetett - korábban azt tűzte ki célul, hogy 2001-hez képest 2010-re harminc százalékkal csökkenjen a halálos áldozatok száma.

"Ezt a csökkenést majdnem másfél évvel korábban tudta hozni a közlekedésbiztonsággal fogalakozók köre" - fogalmazott Óberling József. A sajtótájékoztatón közreadott kimutatás szerint míg nyolc évvel ezelőtt, január és szeptember között 870 ember halt meg az utakon, addig idén ugyanebben az időszakban 609-en vesztették életüket közúti balesetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.