Az automata váltókkal van gond

Elképesztő! 4,5 millió autót hív vissza a Ford!

A Ford Észak-Amerikában kicseréli egyes modelljei sebességváltó automata kapcsolóját.

2009.10.17 09:59autolabor.hu

A Ford visszahívási akció keretében ingyenesen kicseréli összesen 4.467.098 1992 és 2003 között gyártott amerikai Econoline, Excursion, Explorer Mountaineer, F-Series Super Duty, F53 Motorhome, Ranger és Windstar modell sebességtartó automatika kapcsolóit.

A Texas Instruments által gyártott kapcsolókkal szerelt 6-14 éves Windstarok esetén több Ügyfél öngyulladásos panaszt jelzett, amelyek kivizsgálását követően a vállalat az összesen mintegy 1,1 millió darabban gyártott Windstar sorozat visszahívása, és a kapcsolók ingyenes cseréje mellett döntött.

Jóllehet a szintén amerikai Econoline, Excursion, Explorer Mountaneer, F-Series Surper Duty, F53 Motorhome és Ranger modellek esetében nem érkezett hasonló panasz, a Ford úgy döntött, hogy ezek esetén is ingyenesen elvégzi a cserét, tekintettel arra, hogy az említett típusokat is ugyanazzal a kapcsolóval szerelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.