Jaj az ittasan vezetőknek!

Mikor az autód mondja, hogy túl sokat ittál

A Toyota Motor bejelentette, hogy olyan részegség-ellenes autó kiegészítőn dolgozik, amely meggátolná az indítást, ha túl sok alkoholt érzékel a sofőrben.

2009.12.11 15:01ictpress

A rendszernek része egy leheletvizsgáló kézikészülék, az alkoholszint méréséhez, amibe egy olyan digitális kamerát is építettek, amely azonosítja a vezető személyazonosságát is, állt a cég közleményében. Amennyiben a teszt pozitív, a rendszer figyelmeztet, vagy zárolja az indítót, attól függően, hogy mennyi alkoholt tudott kimutatni.

Az autógyár jelenleg a Hino Motors tehergépjármű gyártóval végez teszteket, és bizonyos típusokba, valamint céges és kormányzati flottákba beépítik az eszközt. Amennyiben túlzott alkoholszintet érzékel a gép, a flotta adminisztrátorainak figyelmeztetést küld ki. A Nissan Motor is hasonló terméket fejleszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.