Nem veszélyeztet semmit egyelőre

Megcsúszott földrézsűk a kőröshegyi völgyhíd közelében

Megcsúszott a földrézsű az M7-es autópálya kőröshegyi völgyhíd melletti, bálványosi csomópontjának minkét lehajtóján, amely azonban sem a közlekedésbiztonságot, sem az út minőségét nem veszélyezteti - mondta el a hídmester, valamint a garanciát vállaló kivitelező cég igazgatója szerdán az MTI-nek.

2009.05.20 09:50MTI

Hanák Tímea, a kőröshegyi völgyhíd hídmestere elmondta, a nagy esőzések valószínűleg rétegvíz mozgást okoztak, ez vezetett még februárban az M7-es autópálya bálványosi le- és felhajtóján is a földrézsűk részleges megcsúszásához. 

A garanciát vállaló Hídépítő Zrt. alvállalkozói megkezdték a javítási munkákat, és részben elszállították már a megcsúszott földet. A földcsúszás mértéke nem jelentős, nem veszélyezteti a közlekedést - tette hozzá. 

Orosz Károly, a Hídépítő Zrt. híd- és mélyépítő igazgatója, az adott M7-es autópálya-szakasz építésének volt projektigazgatója leszögezte: garanciális javítás mindig több is akad egy ilyen nagy beruházásnál, amiért a cége természetesen helytáll. A bálványosi leágazóknál megcsúszott rézsűk javításához szükség van geotechnikus szakértő bevonására, majd a javasolt technológia Állami Autópálya Kezelő Zrt. általi jóváhagyására. 

A hibát, amely nem okoz semmiféle fennakadást a közlekedésben, és az út minőségét sem veszélyezteti, várhatóan egy hónapon belül kijavítják - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.