Viszik a Golf VI és a Golf Plus modelleket

Lendületbe jött a német autópiac

Németországban csaknem 20 százalékkal több új gépkocsit adtak el idén áprilisban, mint egy évvel korábban.

2009.05.06 12:32MTI

A múlt hónapban összesen 380 ezer új autó talált gazdára Németországban, 19,7 százalékkal több mint 2008 negyedik hónapjában. Az év eleje óta eladott autók száma ezzel 1,25 millióra emelkedett, közölte a német járműipari szövetség (VDA) kedden.

A piacot elsősorban a legalább 9 éves autók lecseréléséhez kapcsolt 2500 eurós kedvezmény - az úgynevezett roncsprémium - tartja lendületben, a német kocsik aránya pedig megközelítette a 60 százalékot az import autókkal szemben, a hazai gyártók azonban így is kénytelenek visszafogni a termelést. A külpiacokon tapasztalható keresletcsökkenés miatt áprilisban éves szinten 34 százalékkal 382 ezer járműre csökkent a német autógyárak kibocsátása.

Az értékesítési válság az Egyesült Államokban a legsúlyosabb, ahol azonban csökkenő eladások mellett 7,3 százalékra emelkedett a német kocsik piaci aránya. Az Európában már több országban bevezetett roncsprémium ugyanakkor az olcsóbb modelleknél annyira megdobja a keresletet, hogy például a Volkswagen több mint 20 ezer embert foglalkoztató wolfsburgi gyárában elmarad a júliusra tervezett három hetes nyári szünet, mert a Golf VI és a Golf Plus modellek iránt akkora az érdeklődés, hogy nem győznek eleget gyártani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.