A sport auto is méltatta a Ventust

A Hankook Ventus UHP abroncs család újabb sikere

A sport auto magazin abroncstesztelőinek véleménye egyöntetű: A Hankook Tire Ventus S1 evo abroncsa újra a legjobb minősítést kapta.

2009.04.07 09:09ma.hu

A cég jelenleg a világ hetedik legnagyobb, és egyben a legerőteljesebben növekvő abroncsgyártója. Mint ahogy már 2007-ben és 2008-ban is, az UHP (nagyteljesítményű) széles abroncs a neves szakmagazin 2009/04. számában megjelenő nyári abroncstesztjében a legjobb, „nagyon ajánlott" minősítést kapta.

Az idén a szerkesztőség tíz abroncsgyártó aktuális termékeit tette próbára egy BMW 135i Coupén, az első tengelyen a kedvelt 225/40 R 18, a hátsón pedig a 255/35 R 18 mérettel felszerelve. A Ventus S1 evo különösen nagy benyomást tett a tesztelőkre a sport auto teszt legfontosabb műfajában, a száraz útpályán történő kezelhetőség terén.

A tesztelők elmondása szerint Hankook éllovasa itt kimondottan a „csúcsligában" játszik. A biztonság szempontjából igencsak lényeges „fékezés nedves útpályán" kategóriában a High-End széles abroncs, mint mindig, most is a legjobb értékekkel szerepelt.

További tesztkritérium volt a kormányzási precízió és a menettartás száraz és nedves útpályán. A Hankook nagyteljesítményű abroncsa e kategóriákban is az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta. A tesztelők végső ítélete: a Ventus S1 evo „rugalmas“ és „vezetésdinamikai szempontból kész öröm“. Ezt az Auto Bild sportscars teszt-szerkesztői is így látták.

A sportos járművekkel foglalkozó német nyelvű magazinok piacvezetője legutóbb nyári abroncstesztje egyértelmű győztesévé nyilvánította az S1 evo-t. A sportos "suttogó abroncs" mind nedves, mind száraz útpályákon tanúsított „kiegyensúlyozott dinamikájának és tökéletes egyensúlyának“, valamint konkurencia nélküli zajszegény futásának köszönhetően maga mögött hagyhatta versenytársait.

Ezzel az eredménnyel a Ventus-termékcsalád, melyhez az S1 evo mellett az új V12 evo és a jól bevált Ventus Prime is tartozik, 2009-ben is töretlenül folytathatta a 2008-as impozáns teszteredmények sorozatát.) A „Gute Fahrt” (09/3) autós szakmagazin márciusi kiadásában már javasolta olvasóinak a Ventus V12 evo széles abroncs vásárlását.

Az „Auto BILD“ (2009/10. szám), Németország legnagyobb autómagazinja Hankook Ventus Prime abroncsának a legjobb, „példás“ minősítést adta és tesztnyertesként, valamint „nedves és száraz útpályán egyaránt kiegyensúlyozott menettulajdonságokkal rendelkező Allround tehetségként“ javasolta a nagyteljesítményű abroncsot az emelt járműosztályokhoz.

„A Ventus S1 evo, éppúgy, mint a teljes Ventus-termékcsalád a Kontrol Technológia elnevezést viselő fejlesztési és formatervezési filozófiánk tökéletes megtestesítője“ – nyilatkozza Jin-Wook Choi, a Hankook Tire ügyvezető alelnöke és európai igazgatója.

„Ez az újfent kiváló teszteredmény ismételten hangsúlyozza pozíciónkat prémium-termékek európai gyártójaként, és bizonyítja technológiavezető mivoltunkat a nagyteljesítményű szegmensben. Ennek érdekében évről évre árbevételünk 5%-át új abroncsok fejlesztésére fordítjuk, melyeket tökéletesen európai vevőink igényeihez hangolunk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.