Kifutó Volvo széria

Legördült az utolsó Volvo S60 a ghenti szerelősorról

Március 31-én, kedden hajnali 4 óra 15 perckor legördült az utolsó Volvo S60 a Volvo Cars ghenti szerelősoráról.

2009.04.03 18:42ma.hu

A történelmi jelentőségű – zafírfekete, öthengeres benzinmotorral szerelt – autó egy tajvani vásárlóhoz kerül. A ghenti üzemben 2000 és 2009 között összesen 578 292 darab S60 gépkocsit gyártottak.

Az S60 a leghosszabb ideig gyártott Volvo modellek egyike ebben az üzemben. A termelés 2001-ben érte el csúcspontját, amikor 108 906 darab S60 készült.

„A Volvo S60 fontos modell volt a Volvo Cars Ghent életében” – mondta Derek Jessiman, a Volvo Cars Ghent vezérigazgatója. „Most az új S60 gyártásának problémamentes beindítására koncentrálunk.”

Az új S60 modell 2010-ben kezdődő ghenti gyártásának előkészítése már folyamatban van. Az új modell is felhasználja a nemrégiben bemutatott típusokban, így például az S80, a V70, az XC70 és az XC60 modellekben működő technológiákat.

A következő hetekben átépítik a hegesztőcsarnok műveleti sorát, hogy az új négyajtós számára elegendő hely és kapacitás álljon rendelkezésre. Ennek eredményeképpen egyebek mellett megduplázódik a sor kapacitása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.