Környezet

Országos szemétgyűjtési akcióhetet szervez a Magyar Közút

Kiemelt figyelmet fordítanak idén a kezelésükben lévő utak menti területek karbantartására.

2023.05.25 21:30MTI

A Magyar Közút országos szemétgyűjtési akcióhetet szervez június közepén.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak idén a kezelésükben lévő utak menti területek karbantartására, így nemcsak a mintegy 200 millió négyzetméternyi zöldfelület kaszálási munkáira, hanem a szemétszedési munkákra is.

A június 12-ei héten nemcsak saját mérnökségi és irodai dolgozóik gyűjtik majd az illegálisan kidobott, út menti szemetet országszerte, hanem önkéntesek csatlakozását is várják.

Hozzátették, a cég 80 mérnöksége napi szemétszedési tevékenysége során évente mintegy 12 ezer tonna hulladékot gyűjt össze az országos közutak mellől.

Az önkéntesek csatlakozását június 4. éjfélig várják a szervezők, jelentkezni kizárólag online, a következő linken keresztül lehet: https://internet.kozut.hu/szemetszedes/.

A társaság minden csatlakozó számára biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött illegális hulladék maradéktalan elszállításáról is - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.