Közlekedés

Közút: forgalomkorlátozás lesz a Vámosszabadi hídon

Csak a személy- és autóbuszforgalom számára lesz elérhető.

2023.03.10 23:30MTI

A szlovákiai 13-as főút Nagymegyer és Medve települések közötti útszakasz felújítása alatt a magyar-szlovák határon lévő közúti híd, a Vámosszabadi határátkelőhely, csak a személy- és autóbuszforgalom számára lesz elérhető - közölte a Magyar Közút pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a felújítás április 3-án, hétfőn kezdődik. Az útépítés ugyan nem jár a magyar-szlovák határon lévő közúti híd lezárásával, azonban a Vámosszabadi határátkelőhely a személy- és autóbuszforgalom számára lesz csak elérhető.

A 3,5 tonna feletti gépjárműveket Komárom felé terelik - közölték. Ezek a járművek a magyarországi oldalon a 14-es főút - 813-as főút - M19-es autóút - M1-es autópálya - 13-as főút útvonalon közlekedhetnek a felújítás ideje alatt - tették hozzá.

A kijelölt terelőutat sárga táblák jelzik majd. A tehergépjárművek kizárólag célforgalom esetében használhatják a 14-es főúton a 813-as főúti csomóponttól a Vámosszabadi határig tartó útszakaszt.

A közútkezelő arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkálatok ideje alatt a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk. Ugyanakkor az M1-es autópálya forgalma is erősebb lehet, ezért ajánlott indulás előtt tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről az utinform.hu weboldalon.

Közösségi autós alkalmazás használatát is javasolják az optimális útvonalukat megtervezéséhez - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.