Közlekedés

BKK: tovább bővül a MOL Bubi közbringarendszer

Az új állomások létrehozását a Városliget Zrt. támogatta.

2023.03.10 01:30MTI

Több száz új kerékpárt használhatnak ezentúl a fővárosiak a MOL Bubi közbringarendszerben, és újabb helyszínekkel bővült a gyűjtőállomások köre is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, március 1-jétől a Városligetben az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út, valamint az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út kereszteződésében, valamint a műjégpálya és csónakázótó mellett is felvehetik és letehetik a felhasználók a kerékpárokat.

A társaság által közölt adatok szerint a 2021. májusi újraindulás óta a MOL Bubi flottájában elérhető kerékpárok száma 1200-ról 2260-ra, a gyűjtőállomások száma pedig 183-ra nőtt.

Az új állomások kialakításakor a BKK figyelt arra is, hogy a kikapcsolódni vágyók által kedvelt Városliget könnyen megközelíthető legyen, és az új kulturális intézmények, a többi között a Magyar Zene Háza közvetlen közelében is létrejöjjön egy új gyűjtőállomás - írták.

Az új állomások létrehozását a Városliget Zrt. támogatta.

A BKK a tervek szerint idén is folyamatosan bővíti a közbringarendszer szolgáltatási területét és flottáját.

A közleményben arra is kitértek, hogy a rendszer - a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a megújult kerékpároknak köszönhetően - a nyári rekordok után télen is kiemelkedő eredményeket ért el: az utazások száma februárban átlépte a 4,4 milliót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.