Közlekedés

Ünnepi díszítésű kocsik közlekednek a téli szünetben a Gyermekvasúton

Óránként indulnak.

2022.12.22 02:30MTI

Egyedi díszítésű karácsonyi kocsik közlekednek a Gyermekvasúton a téli szünetben - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a két feldíszített vasúti kocsi - amelyek közül az egyik külső világítást is kapott - óránként indul a végállomásokról a téli szünetben mindennap, a téli hétvégi menetrend szerint, szenteste napján és újévkor azonban rövidebb lesz az üzemidő. A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

A hagyományos vonatokon kívül december 31-én nosztalgiavonat is közlekedik C50-es dízelmozdonnyal - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy december 28-án és 29-én Csillebérc állomáson 10 és 16 óra között kisvasúti járműbemutatót tartanak, így közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, amelyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik. Az állomáson a gyerekek papírból készíthetnek saját menesztőtárcsát, jelzőzászlót, vasutas sapkát és kismozdonyt, továbbá a kisvasúttal kapcsolatos előadásokkal várják az érdeklődőket és nosztalgiavonatok is közlekednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.