Közlekedés

BKK: folyamatosan érkeznek az új trolik Budapestre

Tovább fiatalodik a főváros járműparkja.

2022.11.10 06:30MTI

November második hetében a tervek eszerint öt vadonatúj Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibusz érkezik Budapestre, így tovább fiatalodik a főváros járműparkja - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

Az alacsonypadlós csuklós trolibuszok a BKK és a Solaris-Skoda gyártója közötti, 48 jármű vásárlására 2014-ben kötött opciós szerződés nyomán "szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba" - tartalmazza a közlemény.

A lengyel-cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni - tették hozzá.

Mint írták: a tesztelés és a hivatalos dokumentáció megszerzése után az új trolik a tervek szerint még idén forgalomba állnak.

Emlékeztettek arra, hogy jelenleg 61 Solaris-Skoda Trollino szállítja az utasokat a fővárosban, közülük 31 a csuklós Trollino 18-as.

A 48 jármű 26,7 millió euróba kerül, a pénzt a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.

Egy új közbeszerzési eljárásban hozzávetőleg csak másfél-kétszer magasabb áron lehetett volna beszerezni a járműveket, és azok jóval később állhattak volna forgalomba. A fizetendő ár csupán a forint-euró árfolyamromlás miatt emelkedett, ami teljesen független a Fővárosi Önkormányzattól - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.