Gazdaságos Volvo-hetes

Hét új DRIVe modell a Volvo kínálatában

A Volvo Cars hét új üzemanyag-takarékos DRIVe modellt mutat be a Genfi Autószalonon, amelyek mindegyike kategóriájának legalacsonyabb CO2-kibocsátásával büszkélkedhet.

2009.02.25 13:20ma.hu

Az új DRIVe termékcsalád a korábban bemutatott és most továbbfejlesztett Volvo C30, S40 és V50 modellek mellett a Volvo V70, S80, XC60, valamint XC70 modellek DRIVe változataival egészült ki. A rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátási értékeket a C30, S40 és V50 modellek esetében a fejlett Start/Stop rendszerrel sikerült elérni.

A DRIVe emblémával azon Volvo modelleket látják el, amelyek kategóriájukban a legkörnyezetkímélőbbek. Jelenleg minden egyes DRIVe modell hagyományos dízelmotorral és különlegesen alacsony üzemanyag-fogyasztásra optimalizált kézi sebességváltóval rendelkezik. A modelleket továbbá úgy alakították ki a Volvo mérnökei, hogy a lehető legalacsonyabb gördülési ellenállással és légellenállással rendelkezzenek.

„A DRIVe modellek iránti elkötelezettségünk jól tükrözi, hogy a Volvo Cars képes gyorsan reagálni az alacsony üzemanyag-fogyasztással és kis károsanyag-kibocsátással rendelkező modellek iránti igényekre. A 2008-as Párizsi Autószalonon már bemutattuk a DRIVe család első tagjait, a C30, S40 és V50 modelleket. Mostanra mind a piac, mind pedig mi készen állunk a következő lépés megtételére” – mondta Stephen Odell, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója.

„Azáltal, hogy a DRIVe családot továbbfejlesztettük, illetve a nagyobb V70, S80, XC60 és XC70 modellekkel bővítjük, a Volvo az egyik legszélesebb, alacsony üzemanyag-fogyasztású és kiemelkedően környezetbarát modellekből álló termékkínálattal rendelkezik a prémium kategóriában” – tette hozzá Stephen Odell. A Volvo Cars DRIVe család három kategóriára oszlik, amelyeket az alábbi széndioxid-kibocsátási értékek határoznak meg: 120, 140 és 160 g CO2/km.

„E kategóriák is jól mutatják, hogy a Volvo minden egyes szegmensben ambiciózus CO2-kibocsátási szintek elérését tűzte ki maga elé. Ezek az értékek megfelelnek a különleges CO2-kibocsátási adószinteknek, valamint egyéb kormányzati előírásoknak, amelyek a zöldebb autók használatára ösztönzik a vásárlókat Európa különböző országaiban. Célunk, hogy tovább csökkentsük e szinteket, és új, még inkább környezetbarát termékeket fejlesszünk” – fejtette ki Stephen Odell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.