Életmód

Szív jelent meg a piros lámpákon egy indiai városban

Az újonnan telepített lámpák mellett a Manipal kórházak vezetősége QR-kódokat helyezett el a közlekedési jelzések közelében.

2022.10.22 05:48ma.hu

Néhány közlekedési lámpa az indiai Bengaluru útjain szív alakúvá változott, hogy arra ösztönözze a tech-várost, hogy "szív-okos várossá" váljon, felhívva az emberek figyelmét a szívproblémákra.

A médiának nyilatkozva a közlekedési vállalat vezetője azt mondta: "Összefogott a Manipal kórházakkal, hogy a közlekedési jelzések segítségével tudatosságot teremtsen a szív egészségügyi problémáival kapcsolatban.

A források szerint ezeket a szív alakú piros lámpákat Bengaluru útjain a Manipal kórházak és a bengalurui közlekedési rendőrség koordinálásával telepítették.

A Manipal Kórházak vezetősége az újonnan felszerelt lámpák mellett QR-kódokat is elhelyezett a közlekedési jelzések közelében. Ha ezeket a kódokat beolvassák, az érintett személyt összekapcsolják egy segélyhívó számmal, és egyetlen kattintással átirányítják a mentőszolgálathoz. Az ötlet lényege, hogy vészhelyzetekben, amikor valaki nem tud több helyen telefonálni és ellenőrizni az orvosi ügyelet elérhetőségét, egy gombnyomással segítséget nyújtsanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.