Környezetkárosítás

Lángokban áll a világ legnagyobb gumiabroncs-temetője Kuvaitban - videó

A kuvaiti égő gumiabroncsokról készült új videó futótűzként terjed az interneten.

2022.10.21 03:30ma.hu

A globális felmelegedés és a környezetszennyezés bolygónkra gyakorolt káros hatása miatti növekvő aggodalmak közepette egy új, a kuvaiti lángoló abroncstemetőről készült videó egyre nagyobb pánikot kelt az interneten.

Bár minden nagyváros küzd a mérgezett levegő, víz és föld mellékhatásaival, a vírusvideó világosan mutatja, hogy a bolygó milyen messze van attól, hogy a tiszta környezetről még csak álmodni is lehessen.

Miközben a kamera a hatalmas területen lerakott gumiabroncsok ezrei felett pásztázik, a távolból gigantikus fekete füstfelhő emelkedik a terület fölé, amely látszólag a gumiabroncsok égetéssel történő ártalmatlanításából származik.  

A videó vitát indított arról, hogy kinek kellene felelősséget vállalnia a környezet megmentéséért.

A videó alapján úgy tűnik, az ország újrahasznosítási terve igencsak eltávolodott az eredeti tervtől, hiszen eredetileg szét akarták válogatni és aprítani a gumiabroncsokat, hogy színes padlólapokat készítsenek belőlük. A kormány az EPSCO Global General Trading újrahasznosító cég segítségét vette igénybe, de úgy tűnik, hogy nem sikerült megbirkózniuk a hulladék mennyiségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.