Közlekedés

BKV: füstpróbát tartanak a 3-as metró két állomásán

A metró szellőző-kivezetésein füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

2022.10.06 00:30MTI

Füstpróbát tartanak a 3-as metró felújítás alatt álló középső szakaszának Ferenciek tere és Deák Ferenc téri állomásain október 8-tól november közepéig - tudatta a BKV Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a több mint egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart.

Arra figyelmeztettek, hogy a metró szellőző-kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása - jelezték.

A füstpróbák hétvégén egész nap, hétköznap éjszaka 23 és 3 óra között zajlanak majd.

Az első füstpróba helyszíne a Ferenciek tere és Deák Ferenc tér közötti alagúti szakasz lesz. A Kálvin tér és Arany János utca állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.