Közlekedés

BKK: október végéig kell érvényesíteni a diákigazolványokat

A BKK felhívta a szülők és a diákok figyelmét, hogy a továbbiakban csak így vehetik igénybe kedvezményesen a budapesti közösségi közlekedést.

2022.09.28 14:09MTI

A lejáró diákigazolványokat október végéig kell érvényesíttetni - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kifejtették: október 31-éig érvényesek a 2021/2022-es tanévre vagy a második félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok, valamint azoknak a tanulóknak a diákigazolványai, akik a 2021/2022-es tanévben töltötték be 16. életévüket.

Ez a határidő vonatkozik a később lejáró (éves, negyedéves és szemeszterre szóló) bérletekre is, ezért is fontos, hogy október végéig érvényesítsék a diákigazolványokat a következő tanévre - jelezték.

A BKK felhívta a szülők és a diákok figyelmét, hogy a továbbiakban csak így vehetik igénybe kedvezményesen a budapesti közösségi közlekedést.

Az október 31-én lejáró diákigazolványokkal vásárolt, legkésőbb október 31-ei érvényességi kezdetű tanulóbérletek azonban a rajtuk megjelölt időszakban, de legkésőbb december 1-én 2.00 óráig használhatók a BKK járatain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.