Üzemanyag-ellátás

Napi egy tankolás mehet hatósági áron a MOL-nál

A Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain.

2022.08.05 20:31ma.hu

Reagált az olajvállalat arra, hogy a kútjain tankolók jelzése szerint egy nap többször tankolva, másodjára már nem kaphatnak a kedvezményes, 480 forintos áron üzemanyagot, még akkor sem, ha összesen kevesebb, mint 50 litert tankoltak.

A Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain – közölte az olajipari vállalat a hvg.hu kérdéseire.

A Mol Nyrt.-t azután kerestük meg, hogy több autós jelezte, hiába akartak egy nap több alkalommal ársapkás, literenként 480 forintba kerülő üzemanyagot tölteni, ezt nem tették lehetővé a Mol kútjainál, még akkor sem, ha a tankolásaik összesen nem érték el az 50 literes limitet.

A társaság szerint törekednek “aktívan kommunikálni a vásárlók felé annak érdekében, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenki számára jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg” – írták.

A vállalat a robogósok panaszaira is reagált, akik szerint mivel jármúveiknek nincsen forgalmija, nem tudnak hatósági áron tankolni. Az erről beszámoló 24.hu írásából nem derült ki, hogy ezt mely kutakon tapasztalták, mindenesetre ezután célszerű lehet a Mol-hoz menniük, hiszen a cég a hvg.hu idevágó kérdésére azt írta: Robogó esetén hatósági árat alkalmazunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.