Tragédia

Megkéselték az autóversenyzőt - meghalt

A NASCAR sztárját, Bobby Eastet halálosan megkéselték egy kaliforniai benzinkúton a múlt héten, a rendőrség pedig agyonlőtte a bűncselekménnyel vádolt férfit.

2022.07.17 09:19ma.hu

A kaliforniai kommandósok lelőtték a néhai NASCAR-versenyző, Bobby East szerdai meggyilkolásának gyanúsítottját, akit az eset miatt köröztek.

A SWAT-csapat "azért szállt ki a helyszínre, hogy bevigyék a Trent William Millsapként azonosított gyanúsítottat", aki a Lincoln Avenue 3300-as tömbjében lévő anaheimi lakásban tartózkodott - közölte a Westminsteri Rendőrség.

Azonban az intézkedés nem volt zökkenőmentes, és lövöldözésbe torkollt. Egy rendőr sem sérült meg, azonban egy rendőrségi K-9-es egyetlen lőtt sebet szenvedett, amely nem volt életveszélyes. A Westminsteri Rendőrkapitányság az Orange megyei kerületi ügyészség munkatársaival együtt jelenleg is vizsgálja a lövöldözést.

Millsap ellen feltételes szabadlábra helyezési parancs volt érvényben, és a rendőrség csütörtöki közleményében fegyveresnek és veszélyesnek minősítette.

A gyanúsítottat azzal vádolták, hogy a kaliforniai Westminster Blvd. 76-os benzinkútjánál mellkason szúrta Eastet, aki háromszoros USAC (United States Auto Club) nemzeti bajnok versenyző volt az USAC Silver Crown és Midgets versenyeken.

A rendőrök a kiérkezéskor a földön találták a versenyzőt, aki "súlyos mellkasi sérülést" szenvedett, és egy közeli traumaközpontba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

East Kaliforniában született, majd később az indianai Brownsburgba költözött, hogy versenyzői karrierjét folytassa - írta a USAC.

"Bobby azonnal sikert aratott pályafutása során" - áll az autóklub közleményében. "A USAC National Midgetsben 2001-ben, az Indiana állambeli Schererville-ben, az Illiana Motor Speedway-en elért első diadalával ő lett minden idők legfiatalabb USAC nemzeti futamgyőztese, akkor 16 évesen. A 2001-ben elért három győztes szereplésével több mint negyed évszázada ő volt a USAC National Midget Rookie-k közül a legtöbb győzelmet arató újonc. Végül a sorozat Év Újonca címmel jutalmazták."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.