Parkolás

Jegy nélküli okosparkolást vezettek be több budapesti P+R parkolóban

Nem lesz szükség parkolócédulára vagy fizetőautomaták használatára.

2022.05.19 01:30MTI

Jegy nélküli okosparkolást vezettek be több budapesti P+R parkolóban - közölte a Budapest Közút Zrt. szerdán az MTI-vel.

Azt írták, ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára vagy fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. A fizetés a Parkl mobilapplikáción automatikusan történik a regisztrált bankkártyával.

Az ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig - május 23. és május 29. között - ingyenesen lehet kipróbálni az új rendszert: a Budapest Közút Zrt. által üzemeltett P+R parkolók az Örs vezér térnél, a Pillangó utcánál, az Újpest-Városkapunál, a KÖKI Terminálnál, Kőbánya-Kispestnél, és Hűvösvölgynél ez alatt az idő alatt díjmentesen használhatók az applikációval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.