Közlekedés

A BKK érdekképviseletekkel egyeztetve segíti a látássérültek utazását

Cél, hogy a vak és gyengénlátó ügyfelek teljes mértékben önállóan elérhessék a repülőtereket, a kikötőket, valamint a vasút- és a buszállomásokat.

2022.05.04 00:30MTI

A vakok és gyengénlátók utazásának megkönnyítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az érintett érdekképviseleti szervezetekkel is egyeztet - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint egy a látássérültek közlekedésével foglalkozó európai uniós keretprogramból finanszírozott DANOVA projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó ügyfelek teljes mértékben önállóan elérhessék a repülőtereket, a kikötőket, valamint a vasút- és a buszállomásokat.

A BKK a Budapest Airporttal együttműködve vizsgálja és javítja a Liszt Ferenc-repülőtér belvárosból való megközelíthetőségét. Az utazástervezést elősegítve a társaság a projekt keretében felülvizsgálja és elvégzi webes felületeinek - honlap, utazástervező aloldal és applikáció - akadálymentesítését - írták.

Kiemelték, a projekt során elengedhetetlen kikérni és figyelembe venni az érintettek, azaz a látássérült emberek regionális és országos érdekképviseleti szervezeteinek a véleményét.

Az együttműködés során a BKK rendszeresen megvitatja az egyes tervezési lépéseket az érintett szervezetekkel - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.