Baleset

Így szabadították ki kamionsofőrök és utasok a megsüllyedt buszt a 87-es főúton - videó

Úttesten megforduló busz alatt süllyedt meg a padka egy közlekedési baleset helyszínének közelében, a 87-es főúton.

2022.04.02 04:30ma.hu

Egy Renault személygépkocsi közlekedett Kőszeg felől Szombathely irányába csütörtökön. Egy jobbra ívelő kanyart követően az autó padkára futott, majd sodródni kezdett és ütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Suzukival. A Renault ütközött a szabályosan közlekedő Suzukival

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a balesetet okozó férfival szemben a helyszínen a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A balesetben mindkét sofőr és a Suzuki utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az ittas sofőrrel szemben - írta a 112Press.hu. 

A baleset után a rendőrök visszafordították a Kőszeg felé tartó és a baleset miatt még a teljes útlezárás előtt megállni kényszerült járműveket, mivel a matricaellenőrző kapunál be tudtak kanyarodni Gencsapáti felé, hogy azután Gyöngyösfalunál visszatérhessenek a 87-es főútra.

A kamionok egy jó minőségű mezőgazdasági út becsatlakozásánál tudtak visszafordulni. Egy autóbusz vezetője úgy gondolta, hogy a 87-es főút szélessége elegendő lesz a busz számára, azonban a kerék alatt leszakadt a padka, az autóbusz pedig elakadt, teljes szélességben elfoglalva a főutat és csapdába ejtve az éppen megfordult teherjárműveket.

A helyszínen már a vontatást szervezték Szombathelyről, amikor néhány kamionsofőr a tettek mezejére lépett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.