Közlekedés

Megkapta a légi biztonsági tanúsítványt a szlovák repülőautó - videó

Hogy mikorra tervezik a piacra dobását, és milyen áron, arról egyelőre nincs információ.

2022.01.25 17:19ma.hu

A szlovák repülőautó, az AirCar legutóbb tavaly nyáron került be a hírekbe, amikor Nyitra és Pozsony repterei között tett meg sikerrel egy tesztrepülést, 35 perc alatt letudva a távot. A hibrid repülőautó projekt most újabb fontos mérföldkőhöz ért, a szlovák légügyi hatóságoktól ugyanis megkapta a légi biztonsági tanúsítványt. Ehhez 70 órányi tesztrepülésre, és 200 sikeres felszállásra, illetve landolásra volt szükség. A cég vezetői szerint ezzel megnyílt az út a sorozatgyártás felé.

Az AirCar hétköznapi benzinnel megy, szűk két és fél percbe telik neki repülő üzemmódra átváltani, és a levegőben 160 km/óra sebességre, illetve 2500 méteres repülési magasságra képes. Pilótaigazolvány kell a vezetéséhez, a fel- és leszálláshoz pedig olyan futópálya, mint egy kisrepülőnek. Hogy mikorra tervezik a piacra dobását, és milyen áron, arról egyelőre nincs információ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.