Közlekedés

Turbó körforgalom épül az M0-shoz

Örvendezhetnek a Csepel-sziget lakosai.

2022.01.10 13:22Ma.hu

Új le- és felhajtó ágakat terveznek az M0 csomópontjánál Szigetszentmiklós térségében.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az M0 autóút és az 5103 jelű összekötő út csomóponti fejlesztésének befejezéséről szóló ajánlati felhívást - írta a Magyar Építők.

A nyertes feladata a csomópontjának déli oldalán az autópálya jobb pályájának a különszintű csomópont lehajtó és felhajtó ágának megvalósítása, és kapcsolatának kialakítása az 5103. jelű úttal.

A lehajtó ág 223 méter, a felhajtó ág 257 méter hosszan biztosítja majd az M0 és az 5103. jelű út közötti kapcsolatot.

Az M0 autóúton a halásztelki és szigetszentmiklósi csomópont között megközelítőleg 2,5 kilométer hosszon az útpályán a három forgalmi sáv és üzemi sáv helyett, három forgalmi sáv és gyűjtő-elosztó sávot alakítanak ki a meglévő burkolatszélességen.

A Leshegy utcától déli irányban egy visszafordulást is biztosító kétsávos turbó körforgalmat alakítanak ki. Az 5103. jelű úton a beavatkozás hossza megközelítőleg 959 méter. Inforádió élő adás - Kattintson ide, hallgassa most!

A tervek szerint az 5103. jelű út Leshegy utcai csatlakozásának, és a kialakítandó turbó körforgalom közötti szakaszának, valamint a körforgalom déli, illetve nyugati ágainak burkolatrekonstrukciója és pálya korrekciója is megvalósul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.