Gazdaság

Jól vizsgáztak a kormányhivatal által ellenőrzött budapesti és Pest megyei benzinkutak

A hivatal szúrópróbaszerűen ellenőrizte a benzinkutakon található mérőeszközöket az elmúlt hónapokban.

2021.12.23 01:30MTI

Sikeresen zárult a fővárosi kormányhivatal rendkívüli benzinkút-ellenőrzési akciója, mindössze egy kút használatát függesztették fel - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a hivatal szúrópróbaszerűen ellenőrizte a benzinkutakon található mérőeszközöket az elmúlt hónapokban. A hivatal munkatársai 116 fővárosi és Pest megyei töltőállomás 302 kimérőszerkezetét vizsgálták meg.

Az ellenőrzések pozitív eredménnyel zárultak, a mérőeszközök pontosan működtek, mindössze egy esetben volt a megengedett fél százaléknál nagyobb eltérés. A kút használatát az újrahitelesítésig felfüggesztette a hivatal - írták.

Kitértek arra is, hogy a kormány 480 forintos felső határral rögzítette november 15-étől a benzin és a dízelüzemanyag árát.

A döntés érvényesítésének érdekében indította ellenőrzési akcióját a fővárosi kormányhivatal, azért hogy a vásárlók minden esetben a kifizetett összegért járó üzemanyag-mennyiséget kapják meg - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.