Közlekedés

Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a BKK

A kód könnyebb és gyorsabb utazást tesz lehetővé.

2021.11.15 11:40MTI

Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A kód könnyebb és gyorsabb utazást tesz lehetővé - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

Amikor az utasok a mobilkészülékükkel leolvassák a QR-kódot az új névtáblákról, azonnal eljutnak a vállalat FUTÁR applikációjának felületére, vagy annak hiányában egy weboldalra, amely megjeleníti az adott megállóból induló járatokat. Az ügyfél így pontosabb információt kaphat arról, hogy az adott busz hol jár, mikor érkezik meg, illetve, ha esetleg újra kell terveznie az utazását, ezt azonnal megteheti az alkalmazás segítségével - közölte a BKK.

A megújult táblák tesztidőszaka hétfőn indult, eleinte csak tíz megállóhelyen láthatók a QR-kódok: a Károly körút (Astoria M), a Deák Ferenc tér, 3-as metró megállója, a Március 15. tér két megállóhelyén, a Dayka Gábor utca, a Móricz Zsigmond körtér, valamint a Dráva utca két megállójában.

Ha a tesztidőszak során pozitív visszajelzést kapnak az utasok részéről a QR-kódos táblák, akkor a BKK további megállókra is kiterjeszti az újítást - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.