Sport

Tereprali ob - Lengyel siker Nyírádon, magyar páros a dobogón abszolútban

A második pozícióban szintén egy lengyel kettős, Piotr és Karolina Otko végzett.

2021.11.08 00:30MTI

A lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz páros nyerte az autósok mezőnyében a tereprali országos bajnokság idei utolsó fordulóját Nyírádon és környékén, a negyedikként végző Molnár Balázs, Molnár Gabriella duó pedig ezzel az eredménnyel az abszolút összetett harmadik helyén zárta az idényt.

A verseny sajtószolgálatának vasárnapi közleménye szerint a második pozícióban szintén egy lengyel kettős, Piotr és Karolina Otko végzett, míg harmadikként az abszolút bajnoki címet már korábban bebiztosító Miroslav Zapletal, Marek Sykora cseh, szlovák páros zárta a Raid of the Championst, amely a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) aktuális fordulója, valamint a lengyel bajnokság idényzáró viadala is volt egyben.

A hatfordulós idei országos bajnokság utolsó állomásán diadalmaskodó Bialkowski, Baskiewicz kettős abszolútban ezüstérmes lett, ehhez szükségük volt a mostani sikerre.

"Nagyon örülünk annak, hogy ilyen jól sikerült az idei esztendő a számunkra, hiszen Gabival az első teljes idényünket teljesítettük. Nagyon odatettük magunkat, ez a mi igazi terepünk, amikor kicsit hűvös van, picit esik az eső és a pálya emiatt sáros" - idézte a közlemény Molnár Balázst.



A motorosok és a quadosok mezőnyében egyformán lengyel siker született Nyírádon.

"Nyugodtan kijelenthető, hogy ezzel a viadallal visszajött a hitem a versenyszervezésbe, ugyanis nemcsak a versenyzők, hanem az összes munkatársam maximumot nyújtott, ami elengedhetetlen volt a sikeres évzáráshoz" - nyilatkozta Garamvölgyi Zoltán főszervező, és hozzátette: a tavalyi koronavírus-járvány miatt teljes egészében elmaradó idény után az idei hatfordulós ob megrendezését "hatalmas előrelépésnek" tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.