Közlekedés

BKK: forgalomkorlátozás lesz a Bartók Béla úton a hétvégén

Szombaton és vasárnap gallyazzák a fákat a Bartók Béla út belső szakaszán.

2021.11.04 22:30MTI

Fametszés miatt szombaton és vasárnap forgalomkorlátozás lesz a Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalán, emiatt mindkét nap 16 óráig módosul a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, a 49-es, az 56A, valamint a 61-es villamos közlekedése - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

Szombaton és vasárnap gallyazzák a fákat a Bartók Béla út belső szakaszán, ezért napközben szakaszos és időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. Mindkét nap 7 órától 16 óráig a Szent Gellért tér felé haladó forgalmat - a BKK-autóbuszok kivételével - a Zenta utcán keresztül a Budafoki útra terelik át. A terelés idején a Budafoki útnak a Csíky utca és Műegyetem rakpart közötti szakaszát megnyitják a közúti forgalom számára a Műegyetem rakpart felé is. Mivel a munka a centrum felé vezető útpálya teljes lezárásával jár, a Csíky utcából csak balra nagyívben lehet a Bartók Béla útra kanyarodni.

A Szent Gellért téren a 7-es autóbusz és a 19-es pótlóbusz mindkét irányban a villamosperonoknál áll meg.

A forgalomkorlátozás érinti a villamosjáratokat is szombaton és vasárnap hajnaltól 16 óráig.

A pesti oldalon a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok nem közlekednek, helyettük a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as pótlóbusszal, a 9-es busszal, vagy a 72M trolibusszal lehet utazni, onnan a Fővám tér az M4-es metróval érhető el.

Pest és Buda között elsősorban az M4-es metró, továbbá a 7-es és a 133E buszok kínálnak alternatív eljutási lehetőséget.

A Bartók Béla úton nem közlekednek majd a villamosok. A 49-es villamos nem közlekedik, a 19-es villamos pedig rövidített útvonalon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között jár; helyettük Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között a 19-es pótlóbusszal lehet utazni.

A 41-es villamos rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Újbuda-központ között jár, a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között a sűrűbben közlekedő 19-es villamossal, a Rudas Gyógyfürdő és a Móricz Zsigmond körtér között a 19-es pótlóbusszal vagy a 7-es autóbusszal lehet utazni.

Az 56A villamos rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és a Rudas Gyógyfürdő között jár, onnan tovább a Móricz Zsigmond körtér felé a 19-es pótlóbusszal vagy a 7-es autóbusszal lehet közlekedni. A 61-es villamos helyett a 61A és 61B villamosokat lehet használni.

A 47-es villamos nem közlekedik, helyette a Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér között a 61B villamossal lehet utazni. A 48-as villamos sem közlekedik, helyette a Savoya Park és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon a 61A vagy a 17-es villamossal lehet közlekedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.