Elektromos "zsebrakéta"

Genfben bemutatkozik az i MiEV Sport Air tanulmányautó

Az idei Genfi Autószalonon fog bemutatkozni a Mitsubishi elektromos tanulmányautója, mely az i MiEV Sport Air nevet kapta.

2009.02.02 09:40ma.hu

Bár az elektromos hajtású sportkocsi (vagy elektromos gyorskocsi, mint a 100 km/órás sebességrekordot megdöntő jármű 1899-ből) ötlete nem újdonság, eddig nem sokan foglalkoztak a gondolattal, hogy az elektromos járműveket (EV) sportautóként használják.

A Mitsubishi Motors ellentmondva a fenti szemléletnek, ötvözve a versenysportos örökségét az EV-k terén szerzett tapasztalatával, megalkotta a levehető tetejű i MiEV Sport Air modellt, amelyet a közelgő 2009-es Genfi Autószalonon mutat be a gyártó.

A ma már szokásos környezetbarát üzemen is túlmutató, nulla közúti CO2 kibocsátású, sportos tanulmányautó a tipikus EV-sajátosságokat kamatoztatja: a villanymotorra jellemző erőteljes gyorsító képességet és magas nyomatékot.

Az i MiEV lítium-ion akkumulátor-egysége ideális e hosszú tengelytávú és alacsony tömegközéppontú autóhoz, mert beépítése biztonságos úttartást eredményez. Az új kor "zsebrakétája", az i MiEV Sport Air kijelöli az irányt, amit a jövőben a Mitsubishi elektromos sportkocsija követ majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.