Balesetveszély

Nem úszta meg a metrópótló előtt büntetőfékező autós: eltiltották a vezetéstől

Nem tartották fairnek a pénzbírságot.

2020.12.07 05:30ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, képes volt az M3-as metrópótló előtt büntetőfékezni egy sofőr Budapesten még november végén. A közzétett felvételből végül rendőrségi ügy lett.

Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság is a híradásokból értesült, és mivel felmerült a szabálysértés gyanúja, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály 2020. november 23-án hivatalból feljelentést tett, ezután ismeretlen személy ellen indítottak eljárást - írja szombati közleményében a BRFK.

A kőbányai rendőrök beszerezték a menetrend szerint közlekedő busz kamerafelvételeit és rövid időn belül azonosították a gépjármű sofőrjét, akit meghallgatásra beidéztek. A férfi meghallgatásán mind a szabálytalan sávváltást, mind a büntetőfékezések tényét elismerte.

Vele szemben nemcsak pénzbüntetést szabtak ki, hanem egy hónapra a járművezetéstől is eltiltották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.