Metrófelújítás

BKK: hétfő reggel is jól vizsgázott a belvárosi metrópótlás

A 3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme szombaton kezdődött a belvárosi szakaszon, a hétfői volt az első hétköznap a megváltozott forgalmi rendben.

2020.11.09 16:20MTI

Fennakadások nélkül közlekedtek a 3-as metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának forgalmát kiváltó járatok Budapesten a hétfő reggeli csúcsidőben - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A 3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme szombaton kezdődött a belvárosi szakaszon, a hétfői volt az első hétköznap a megváltozott forgalmi rendben.

A metrópótló buszok és a lezárt metrószakasz elkerülését biztosító többi felszíni járat is zavartalanul közlekedett - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely szerint a közösségi közlekedést használókat nem érte váratlanul a megváltozott forgalmi rend, akit mégis, azt a lezárt metróállomásoknál a BKK munkatársai segítették az eligazodásban.

A BKK közölte azt is, hogy a reggeli gépjárműforgalom esetében "sajnos érvényesült a papírforma": a megváltozott közlekedési rend és a díjmentes parkolás miatt a belváros több pontján a szokásosnál nagyobb torlódások alakultak ki.

A reggeli csúcsforgalomban kritikus pont volt a metrópótló buszok útvonalán a Kiskörút, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út csomópontja, a Váci út a Lehel tértől, az Üllői út Határ út és Nagyvárad tér közötti szakasza és a Kálvin tér környéke.

A BKK arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy ha a belvárosba tartanak, fontolják meg, valóban szükséges-e autóba ülniük, és ha tehetik, inkább válasszák a fennakadás nélkül üzemelő közösségi közlekedést.

A metrópótlás forgalmi rendjéről a bkk.hu/m3felujitas oldalon lehet tájékozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.