Baleset

Addig büntetőfékezett a nő, amíg a szabályosan haladó autós fejre nem állt

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a vádlottra.

2020.10.26 10:13ma.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves nővel szemben, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett egy másik autó előtt, amelynek sofőrje az utolsó alkalommal az összeütközés elkerülése miatt, fékezett, de kocsijával kisodródott azt úttestről és tetejére borulva állt meg.

A vádirat szerint a nő 2020 januárjában a délutáni órákban Kaposvárról vezetett hazafelé, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a másik autóst, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 km/óra sebességkorlátozást. Kaposvárt elhagyva a nő megelőzte a már gyorsuló és továbbra is szabályosan közlekedő járművet, de azért, hogy korábbi lassú közlekedése miatt a sofőrt megleckéztesse, hirtelen gépkocsiját lefékezte.

A „büntetőfékezést” kis ráhagyásokkal még kétszer megismételte. A sértett a harmadik alkalommal nem tudta az intenzíven fékezett járművét az úttesten tartani, lesodródott, és az út melletti füves területen eredeti haladási irányával ellentétesen borult a tetejére.

A balesetről egy épp arra közlekedő autós tett bejelentést, a nő a helyszínen nem állt meg, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett sértettnek segítséget nem nyújtott, ezért az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott vele szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.