Közlekedés

Több mint tíz kilométeren újul meg az M3-as autópálya november végéig

A munkálatokhoz kapcsolódó korlátozások október 12-én, hétfőn lépnek életbe.

2020.10.09 10:29MTI

Csaknem másfél milliárd forint költségvetési forrásból több, összességében tíz kilométert meghaladó szakaszon végeznek felújítást az M3-as autópályán november végéig - közölte pénteken a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a következő időszakban szakaszosan, ütemezetten adják át a munkaterületet a kivitelezőknek. A munkálatokhoz kapcsolódó korlátozások október 12-én, hétfőn lépnek életbe.

A korlátozások Aszód térségében a külső sávot, a 85-ös és 90-es kilométer között, Ludas környékén két szakaszon a külső és a belső sávot, illetve a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 121-es és 126-os kilométer között, Mezőkövesdnél mindkét forgalmi sávot érintik. Ahol lehet, sávelhúzásos terelés mellett dolgoznak majd a szakemberek.

A felújítás során a 90-es jelű Nagyfüged-Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, várhatóan október 17. és 22. között. A csomópont további három le- és felhajtó ágát a rekonstrukció nem érinti. Az aktuális forgalmi helyzetről az Útinform +36-1-336-2400-as telefonszámán, illetve a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak a közlekedők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.