Közlekedés

Bár előre szólt a rendőrség, 337 gyorshajtót mértek be csak Vas megyében - videó

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök. A sajtóban megjelent figyelmeztetés ellenére nagyon sok szabálytalankodót bírságoltak meg a rendőrök.

2020.09.24 14:44ma.hu

2020. szeptemberében a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain.

A fokozott ellenőrzés célja főként azokra a sofőrökre terjedt ki, akik vezetés közben a kezükben tartották mobiltelefonjukat, illetve a megengedett sebességnél gyorsabban vezettek.

A közlekedésrendészeti szakemberek összesen 337 sebességtúllépést rögzítettek.

A helyszíneken 42 járművezetőt megállítottak a rendőrök, 295 esetben pedig leállítás nélkül rögzítettek gyorshajtást a kamerák. A szabálytalanságokat minden esetben bírság kiszabása követte.     

Az ellenőrzések során néhány esetben a rendőrök egyéb szabálysértések miatt is szabtak ki bírságot.

A megállított sofőröknél alkoholteszter is alkalmaztak, amely minden sofőrnél negatív eredményt mutatott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre - írta a 112press.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.