Balesetveszély

Alig egy másodpercen múlott - videó

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, amely kis híján tragédiával végződött.

2020.09.23 22:43ma.hu

Simontornya belterületén - a 64-es főúton - levő vasúti átjáróban közlekedett egy személygépkocsi vezetője 2020. szeptember 4-én az esti órákban, amikor a tilos jelzés ellenére - miután a sorompót letörte - áthajtott az átjárón, majd fennakadt a síneken. Alig egy másodpercen múlott, hogy az éppen akkor érkező vonat nem sodorta el. A sofőr még néhány percet vesztegelt a vasúti átjáró mellett, majd adatai hátra hagyása nélkül elhajtott. A balesetet térfigyelő kamera is rögzítette.

Ebben a vasúti átjáróban évente több alkalommal törik le a sorompó csapórúdját a figyelmetlen autósok. Kérünk benneteket, hogy fogadjátok meg az alábbi tanácsokat:
• A vasúti átjárókat mindig fokozott óvatossággal közelítsétek meg!
• Még akkor is nézzetek körbe, ha a vasúti fényjelző fehéren villog!
• Ha a lámpa piros, soha ne hajtsatok az átjáróba!
• Amennyiben sorompó is van és az mozog, vagy már lecsukódott, álljatok meg, és csak szabad jelzéskor induljatok el újra!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.