Baleset

Szemtanúkat keresnek a szolnoki rendőrök - a lakosság segítségét kérik

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt.

2020.07.13 13:57ma.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 16010/1188/2020. bűnügyi számon büntetőeljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen személy egy világosszürke színű, Mitsubishi Sedan személygépkocsival közlekedett a 4625. számú úton, Tiszajenő irányából Tiszavárkony felé 2020. július 12-én 11 óra 35 perc körül. A sofőr haladásakor az úttest jobb szélén közlekedő kerékpáros előzésébe kezdett, ami során a bal oldali forgalmi sávba áttérve leszorította a vele szemben közlekedő Volkswagen Transporter típusú, honvédségi személygépkocsit, továbbá a gépjármű mögött haladó Opel Vectra típusú személygépkocsit. Az Opel Vectra sofőrje annak érdekében, hogy az ütközést elkerülje, vészfékezett és az útárokba lehaladva állt meg.

Az ismeretlen személyazonosságú jogsértő az előzési manőver befejezését követően – mely során  nyilvánvalóan észlelte, hogy a szemből érkezők fékezésre és irányváltoztatásra kényszerülnek –, a helyszínt megállás és segítségnyújtás nélkül, Tiszavárkony irányába elhagyta és ismeretlen helyre távozott.

A baleset következtében az Opel gépjárműben utazó hároméves kisgyermek – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon (Szolnok, Dr. Sebestény Gy. krt. 5. szám) vagy hívja a 06-56/501-600/18-87-es telefonszámot, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.

Fotó: Police.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.