Koronavírus-járvány

Ezért ne hagyja a kézfertőtlenítőt az autóban a nagy melegben

Mert bizony tüzet is okozhat.

2020.05.22 06:30ma.hu

A kézfertőtlenítők szinte folyékony arannyá váltak a COVID-19 járvány alatt, ám még nagyobb kárt okozhatnak, mint a vírus, ha az autóban hagyjuk a nagy nyári forróságban - figyelmeztetnek a tűzoltók.

Noha a kézfertőtlenítő elengedhetetlen eszköze a koronavírus megfékezésének, akár hatalmas kárt is tehet a járműben, vagy pedig akár életveszélyt is okozhat.

A wisconsini tűzoltóság a Facebook-oldalára tett ki egy fotót egy autó belteréről, amely leginkább úgy néz ki, mintha egy alien csócsálta volna meg, de valójában csak egy kevéske gyúlékony kézfertőtlenítő okozta.

Mint írták, a legtöbb fertőtlenítő alkohol alapú, emiatt pedig tűzveszélyes. Alkoholtartalma 60-80% is lehet. Különösen veszélyes, ha az autóban dohányoznak, vagy éppen egy kerti partin így grilleznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.