Közlekedés

Erre a sofőrre nem egy angyal vigyázott, hanem legalább száz - videó

Ritka példa arra, hogyan nem lehet meghalni egy sztrádán, holott minden adott volt hozzá.

2020.05.18 06:24ma.hu

A Garagem do Bellote TV Facebook-oldalára került fel pár napja az a felvétel, amely tipikus tankönyvi példája annak, miért kell lassan menni, ha vízátfolyás van az úton.

Az alábbi videóban a fekete autó sofőrje sorra veszíti el uralmát a jármű irányítása fölött, de mégsem tragédiával fejeződött be az eset.

Az aquaplaningként ismert jelenség, amely akkor következik be, amikor az abroncsok és az útburkolat közötti víz nem szorul ki. Ez a vízréteg addig növekszik az abroncsok előtt, amíg a víz nyomása meg nem haladja az abroncs nyomását, ami azt eredményezi, hogy az abroncsok és az útburkolat közötti kapcsolat megszűnik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.