Közlekedés

Több mint 300 elektromos autótöltő-állomás válik fizetőssé május 1-jétől

Május elsejétől újabb 336 töltőponton kell majd fizetni az elektromos autók töltéséért, fizetőssé válnak ugyanis az e-Mobi töltőállomásai.

2020.04.27 16:18ma.hu

Az e-Mobit tavaly megvásárolta a Mobiliti, péntektől pedig mindkét cég töltőállomásain egységes árakat kell majd fizetni:

- a 22 kW teljesítményű AC-oszlopokon 80 forint lesz 1 kWh,  500 forint pedig a töltésindítási díj;
- a 43 kW-os AC-töltőknél és az 50 kW-os DC-töltőknél percenként 80 forintba kerül majd a töltés, (Az e-Mobi 50kW-os töltői már április 1-től fizetősek).

A hírek szerint a Mobiliti a közeljövőben havidíjas csomagokat is piacra dob. A cégnek az e-Mobi állomásaival együtt több mint 500 töltőállomása van az országban.

Az Elmű-ÉMÁSZ  töltőin tavaly augusztus 1 óta  99 forintot kell fizetni egy 1 kWh töltésért. Az autópályák mellett 350 kW-os töltést biztosító Ionity oszlopokon január végétől 280 forintba került 1 kWh.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.