Közlekedés

Majdnem egy hetet ül a dugóban évente egy átlagos budapesti közlekedő

A magyar főváros 30. a dugó-világranglistán.

2020.01.21 12:16ma.hu

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban - írja az Euronews az Inrix kutatóintézet legfrissebb jelentésére hivatkozva.

A felmérés a 2018-as év adatai alapján készült és 38 ország 200 világvárosának közlekedési adatait tartalmazza. A magyar főváros ezzel a 30. helyen áll.

A dugóhelyzetet nézve a legélhetetlenebb város Európában Róma, ott 254 órát töltenek araszolással a közlekedők. Dublinban 246, Párizsban 237, Londonban 227 órát vesztegelnek az utakon, de a kolumbiai Bogota a csúcstartó a maga 272 órájával, ami 11 és fél nap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.